Aanwijzingen

vertaling tekst burgemeester NL

Ter informatie, vooraleer je aan je cirkel begint...Trace Ton Cercle consigne.png
Onze kracht ligt in het groepsgebeuren, in kleine groepjes die virale acties ondernemen, en in de kracht van het BEELD!
Dus:
Neem mooie foto's met je smartphone, selfies, groepsfoto's, wat je wilt. Filmpjes kunnen ook. Vergeet dan niet je smartphone hoizontaal te houden voor een mooier resultaat.
Wanneer je je foto of filmpje online zet, vermeld dan zeker (1) de naam van de gemeente, (2) de naam van het plein/de plaats, (3) het aantal personen dat bij jou is.
Bijvoorbeeld: Brussel - Grote Markt - 4
Vergeet ook de ONMISBARE hashtags niet! #tracetoncercle #tekenjehart #alexanderdecroo
Publiceer ze op onze facebookgroep.
Publiceer ze op Instagram #tracetoncercle

- Voorzie materiaal om je cirkel te tekenen en te versieren, zonder daarbij de publieke ruimte te schaden (krijt voor bestrate ondergrond, blokjes hout op een ondergrond van aarde/zand, kleurspray voor op sneeuw, koffie, zand, natuurlijke kleurstoffen, schelpen, keitjes, touw, stoffen, …).
- Voorzie bij koud weer een warm drankje, wanten en oefeningen om je warm te houden (alhoewel ze zondag misschien al mooier weer geven).
- Optioneel: Schrijf je wensen en/of eisen voor de jeugd neer op een drager bestemd voor de media.

Zorg dat je op de hoogte bent van de veiligheidsvoorschriften die gelden op federaal en/of gemeentelijk niveau: vermijd om met meer dan 4 samen te komen op dezelfde plek (pleinen zijn meestal groot genoeg), zorg dat je 1m50 afstand bewaart en draag je mondmasker.

Als je het gevoel hebt dat er wel eens meer dan 100 mensen aanwezig zouden kunnen zijn, dan kan je bijvoorbeeld 100 gekleurde blaadjes meenemen die je uitdeelt. Zo krijg je een idee van de grootte van de groep. Indien er meer dan 100 mensen aanwezig zouden zijn, stuur dan een deel van de groep naar een ander plein.

Indien de politiediensten je zouden aanspreken, blijf dan hoffelijk en beleefd, bekijk hoe ieders veiligheid kan gegarandeerd worden en respecteer de aanwijzingen die ze je geven.
De politie is er om ons te ondersteunen en te omkaderen.

Moet je zondag werken, voel je je niet op je gemak in een groep, ben je in quarantaine of kun je om een andere reden niet meedoen? Dan kan je het ook gewoon op de stoep voor je deur of in je tuin doen. Ook die foto's tellen mee.

Deze zondag ontdekken we samen hoe vriendelijkheid en vastberadenheid hand in hand gaan met rechtvaardigheid en respect.
#tracetoncercle #tekenjehart #alexanderdecroo